Hygge,  Knus,  Recept

Favoriet recept: Homemade anijsmelk

Aan warme anijsmelk hebben veel mensen warme herinneringen, gekoppeld aan hun kindertijd. Vaak werd dit gegeven aan kinderen als ze niet konden slapen of als ze thuiskwamen na het fietsen in een regenbui of na het schaatsen in de winter.

Ikzelf zocht een manier om redelijk te kunnen ontspannen in de avond, tijdens mijn laatste zwangerschap. .

Ingrediënten

voor twee bekers:

– 400 ml melk

– 2 stuks steranijs

– 2 theelepels honing*

– Snufje kaneel

Bereiding

Doe het melk en de steranijs in een pannetje en laat het warm worden, tegen de kook aan, en laat dit een tijdje op staan. De smaak van het anijs moet in de melk trekken.

Het lekkerste resultaat krijg je als het een uur of twee/drie kan trekken. Dit is het handigste om te doen in een thermoskan.

*Men zou de (natuurlijke) suikers kunnen vervangen naar zoetstoffen zoals stevia. In ons huis worden natuurlijke suikers niet geboycot.

Leuk weetje: Ik zocht in de winkel naar anijsmelk en kon nergens de bekende blokjes van ‘de Ruijter’ vinden. Een rondje Google leerde mij dat de anijsblokjesmachine van ‘de Ruijter’ versleten is geraakt en ze daarom staafjes maken in plaats van de blokjes.

Foto: Burst at Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *